Ivanka Trump reist namens haar vader Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, af naar Pyeongchang om daar de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen bij te wonen.

Dat bevestigt het Witte Huis. Vader Trump zou zijn dochter hiervoor persoonlijk gevraagd hebben.

De komst van Ivanka Trump heeft twee doelen. Ze gaat om de Amerikaanse sporters haar eer te bewijzen en de goede betrekkingen tussen de VS en Zuid-Korea te benadrukken.

De presidentsdochter vliegt donderdag met een lijnvlucht naar Seoul, waar ze vrijdagavond een ontmoeting heeft met president Moon Jae-in in het Blauwe Huis, het presidentieel paleis.

Rood tapijt 

Zaterdag en zondag bezoekt de 36-jarige Ivanka een aantal wedstrijden en zondagavond woont ze de sluiting bij. Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders vergezelt Trump tijdens de reis.

Er staat geen ontmoeting met leden van de Noord-Koreaanse olympische delegatie op het programma. De grootste Zuid-Koreaanse krant, Chosun Ilbo, schreef maandag al dat de regering in Seoul het grote rode tapijt zal uitrollen voor de dochter van Trump, ook al is dat volgens het protocol niet nodig.