In navolging van George en Amal Clooney doneren Oprah Winfrey en Steven Spielberg eveneens een half miljoen dollar (zo'n 405.000 euro) aan March For Our Lives, de Amerikaanse protestactie voor strengere wapenwetgeving.

"George en Amal, ik ben het helemaal met jullie eens. Ik wil daarom onze krachten bundelen en eveneens 500.000 dollar doneren aan March For Our Lives", schrijft Winfrey op Twitter.

"Deze inspirerende jonge mensen doen mij denken aan de Freedom Riders van de jaren zestig die eveneens zeiden dat het genoeg was en onze stemmen zullen gehoord worden", vervolgt ze.

Spielberg zei tegen Reuters: "De jonge scholieren in Florida en nu door het hele land laten zien wat een leiders zij zijn, met een zelfverzekerdheid en volwassenheid die hun leeftijd overstijgt."

Hij doet de donatie ook namens zijn vrouw. "Kate en ik juichen hun inspanningen om zich uit te spreken voor deze en komende generaties toe. Ze zijn voor ons een inspiratie."

Jeffrey Katzenberg

Ook Jeffrey Katzenberg, die met Spielberg DreamWorks oprichtte, sluit zich aan bij het initiatief en maakt een half miljoen over naar de organisatie. De filmproducent en zijn vrouw verklaarden ook aanwezig te zijn bij het protest in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC.

De March For Our Lives is een protestmars en actie die is opgestart door overlevenden van de schietpartij in Florida afgelopen woensdag, waarbij veertien scholieren en drie medewerkers van een middelbare school om het leven kwamen.

De mars vindt plaats op 24 maart. George en Amal Clooney hebben aangekondigd ook mee te lopen "in naam van hun kinderen". Ook andere beroemdheden lieten eerder al weten achter de protestmars te staan.