George en Amal Clooney doneren een half miljoen dollar (zo'n 405.000 euro) aan March For Our Lives, de Amerikaanse protestactie voor strengere wapenwetgeving. 

De twee doen ook mee aan de mars, zo laten ze in een statement weten aan Variety.

De actie is gestart door overlevenden van de schietpartij in Florida afgelopen woensdag, waarbij veertien scholieren en drie medewerkers van een middelbare school om het leven kwamen. Het protest kreeg daarna razendsnel steun vanuit heel Amerika.

"Amal en ik zijn geïnspireerd door de moed en welsprekendheid van deze jongeren van de Stoneman Douglas High School", aldus George. "Wij zijn er op 24 maart bij om zij aan zij te staan met deze ongelooflijke generatie jonge mensen uit het hele land. In naam van onze kinderen Ella en Alexander doneren wij 500.000 dollar om de kosten te dekken voor dit enorme evenement. Het leven van onze kinderen hangt ervan af."

Ook andere celebrity's lieten eerder al weten achter de protestmars te staan. Onder meer Justin Bieber, Lady Gaga, Sofia Vergara, Sharon Stone, Don Cheadle, Laura Dern en Rosie O'Donnell deelden via social media de oproep van de organisatoren van March For Our Lives.