SANTA MARIA - De moeder van de jongen die Michael Jackson beschuldigt van seksueel misbruik, heeft maandag in de rechtszaal fel uitgehaald naar de 46-jarige popster. In de getuigenbank zei ze dat Jackson zich niet zozeer bekommert om kinderen, zoals hij zelf altijd beweert, als wel om wat hij met hen kan doen.

Volgens de 36-jarige vrouw heeft de zelfbenoemde King of Pop de wereld jarenlang voorgelogen over zijn bedoelingen. Jackson wordt er onder meer van beschuldigd de destijds 13-jarige zoon van de vrouw te hebben misbruikt, nadat hij de jongen alcohol te drinken had gegeven. Hij kan daarvoor twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

De verdediging probeerde maandag opnieuw de geloofwaardigheid van de moeder, een cruciale getuige in het geruchtmakende proces, te ondermijnen. Advocaat Thomas Mesereau schildert haar al vanaf het begin van de rechtszaak af als een leugenares, die door list en bedrog probeert munt te slaan uit rechtszaken tegen personen en overheidsinstanties.

Mesereau kreeg de vrouw tijdens zijn kruisverhoor zover dat zij toegaf dat ze pas aangifte deed tegen Jackson nadat zij overlegd had met een advocaat die eerder een miljoenenschikking met de popster trof in een andere misbruikzaak. Ze ontkende echter dat ze met haar kinderen had geoefend op wat zij moesten zeggen tijdens het proces.