Ed Sheeran, die in 2016 een jaar vrij nam, vergeleek zichzelf in die periode veel met collega's als Harry Styles en Justin Bieber. De zanger vond zichzelf te dik en was onzeker over zijn uiterlijk. 

Dat vertelt de 26-jarige zanger in een podcast van zijn collega George Ezra.

Vooral aan het begin van zijn carrière maakte de Brit zich druk om hoe hij eruitzag. Sheeran had het gevoel dat hij onder een vergrootglas lag en dat hij aan een of andere norm moest voldoen.

"Ik ging mij spiegelen aan jongens als Justin Bieber en Harry Styles", legt hij uit. "Ze zijn ontzettend fotogeniek en hebben sixpacks. Ik dacht dat dat nodig was om succes te hebben."

Bierbuik

"Voordat ik beroemd was, kon het me allemaal niet zoveel schelen", zegt Sheeran. "Ik had een bierbuik, droeg versleten kleding en sloeg nog weleens een douchebeurt over." Maar dit veranderde dus toen hij succes kreeg.

De zanger volgde een paar crashdiëten en viel inderdaad af, maar hij is inmiddels gestopt met het volgen van een dieet.

"Ik denk niet dat er iemand is die mijn platen niet heeft gekocht omdat ik te dik zou zijn", zegt hij nu. Sheeran eet en drinkt nu wat hij wil, maar sport daarentegen meer dan vroeger. "Dat werkt voor mij veel beter dan al die diëten."