Het Iers Republikeins Leger IRA heeft in de jaren tachtig een stoutmoedig plan voorbereid om leden van de Ierse rockband U2 te ontvoeren. Zanger Bono Vox schrijft dat in het binnenkort verschijnende boek 'Conversations with Michka Assayas'. Bono denkt dat het plot georganiseerd was om de groep het zwijgen op te leggen. U2 heeft het gebruik van geweld voor politieke doeleinden al vele malen in het openbaar bekritiseerd. Dat schrijft de Belfast Telegraph.

Volgens Bono namen de Britse geheime diensten het complot "zeer serieus". In het geval muzikanten van de makers van "Sunday Bloody Sunday" ontvoerd zouden worden, werden van alle vier de bandleden afdrukken van hun vingers en tenen gemaakt. In die periode probeerde de rockgroep de fondsen droog te leggen die vanuit de VS naar het IRA verhuisden.

Tevens vertelt de zanger in het boek dat hij in 1974 ternauwernood aan de meest moorddadige aanslag van de organisatie op het grondgebied van de Ierse Republiek was ontsnapt. Vijftien minuten nadat hij op 17 mei een café in Marlborough Street in Dublin had verlaten, ontplofte een bom, net als ongeveer tegelijkertijd in Monaghan. Er vielen 33 doden en honderden gewonden.