AMSTERDAM - De moeder van de 13-jarige jongen die Michael Jackson aanklaagt voor seksueel misbruik heeft toegegeven dat ze in een andere rechtszaak heeft gelogen. De moeder werd vrijdag verhoord door Jackson´s advocaat Thomas Mesereau. Hij probeerde haar in diskrediet te brengen en te doen voorkomen als iemand die op geld uit is.

Mesereau legde in zijn kruisverhoor de nadruk op de rechtszaak van de vrouw tegen een warenhuis. Het personeel van het warenhuis zou de familie onterecht van winkeldiefstal hebben beschuldigd. In 2001 ontving de familie na een schikking 150 duizend dollar (117 duizend euro).

De vrouw verklaarde destijds dat ze nooit werd mishandeld door haar man en gaf het winkelpersoneel de schuld van haar blauwe plekken. De vrouw gaf vrijdag toe gelogen te hebben over dit feit. Ze verklaarde dat ze zich schaamde voor het misbruik en daarom niets gezegd had.

Advocaten van Jackson suggererden dat de moeder de jongen gedwongen heeft om een valse aanklacht te doen, om geld van de zanger af te troggelen. De moeder vertelde echter dat ze niet geïnteresseerd was in een schadeclaim.

De 46-jarige zanger staat terecht wegens vermeend herhaaldelijk seksueel misbruik van de 13-jarige jongen. Daarnaast is hem het toedienen van alcohol aan minderjarigen ten laste gelegd. Hij zou de jongen zonder zijn instemming hebben vastgehouden. Dit levert hem een aanklacht wegens vrijheidsberoving op. Jackson houdt vol onschuldig te zijn.