WASHINGTON - Jenna en Barbara, de tweelingdochters van de Amerikaanse president Bush, zijn opnieuw betrapt op het drinken van alcohol. Verschillende getuigen zagen woensdag hoe de zusjes Bush in een kroeg in Washington verschillende biertjes achterover sloegen en de één na de andere sigaret opstaken. In de Verenigde Staten mogen mensen pas alcohol drinken als ze 21 jaar zijn. Jenna en Barbara worden dat pas op 25 november.

Volgens de krant The Washington Post van vrijdag hebben ooggetuigen uitgebreid melding gemaakt van het voorval, op voorwaarde van absolute anonimiteit. De tweeling had vooral veel pret. Eén van de zusjes zou op de vloer van de bar een jongen hebben geholpen met een trucje om zijn pols 360 graden om te draaien.

Een andere barbezoeker zei zich goed voor te kunnen stellen dat de meiden zin hadden in een leuk avondje. "Het zijn studentes die vakantie hebben en buiten is het bloedheet." Vader George was deze week in Canada bij de G8-top. Een woordvoerster van moeder Laura wilde niet ingaan op het voorval, omdat er geen informatie over het privé-leven van de tweeling wordt gegeven.

Barbara en Jenna zijn vorig jaar in Texas ook al betrapt op illegale alcoholconsumptie. Jenna raakte vorig jaar zomer daardoor een maand haar rijbewijs kwijt. Omdat ze al eerder was veroordeeld, moest ze nu een boete betalen en een cursus over de gevaren van alcohol volgen. Barbara werd een maand eerder veroordeeld tot dienstverlening en tevens tot het volgen van de cursus.

/NIEUWSDochter Bush mag dertig dagen niet autorijdenMinderjarige dochter Bush weer betrapt op alcoholgebruik