Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: 'Dokter' Schoemacher het mes nu eens niet in een patiënte zet, John de Mol alweer een ànder duur speeltje wil, de rebelse Willibrord Frequin op bedevaart moest, de echte LUV weer is afgestoft en waarom ex-soapie Mickey naakt door de verf rolt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Valse plooitjes

Immer goedlachs, haar geföhnd en donker gebronst: 'Dokter' Robert Schoemacher is de Adonis van de cosmetische klinieken. Hij verschijnt maar wat graag op alle societyfeestjes en schrijft wekelijks een rubriekje in het blad Story. Menig vrouw dweept met de eigenaar van de mooimaak-kliniek, niet in de laatste plaats omdat hij ze dan gratis onder handen zou kunnen nemen. Maar Schoemacher was braaf getrouwd met een leuke vrouw en heeft een leuk kind, waar hij vaak lyrisch over schrijft. Dat zelfs Dokter Robert niet alle plooitjes glad kan trekken, blijkt uit de Party. Daarin wordt gemeld dat het huwelijk van Schoemacher ten einde is. Hij geeft het zelf meteen grif toe, en kan ook niet nalaten (trots?) te melden dat hij inmiddels al een nieuwe vriendin heeft. Heel keurig hoor: pas nadat zijn vrouw en hij 'officieel' uit elkaar waren. De betreffende dame is zijn coach van Endemol. Helaas staat er geen foto van haar bij, zodat we niet kunnen vergelijken of ze na verloop van maanden een strakker bekkie of fermere buste cadeau heeft gekregen van haar lover.

John's goudstukken

John de Mol raast als een bezetene door tv-land. Zijn nieuwe omroep (die nog geen een programma heeft uitgezonden, maar nu al beroemd is!) smijt met miljoenen om voetbalrechten voor tv binnen te halen en om bij alle omroepen tv-sterren weg te kopen. Wat moet John een lol hebben, hij gaat tekeer als Pippi Langkous met een koffer vol goudstukken in de speelgoedwinkel. Alles wat hij aanwijst wordt van hem. Niet te koop? Hup, nog een paar Euro ton erbovenop, en opeens blijkt het wèl te krijgen. Volgens Party houdt De Mol niet op bij het kopen van televisiedingen. Hij aast nu op een ander soort 'jongensding'. Het schijnt dat hij zijn zinnen heeft gezet op een heuse voetbalclub! In het diepste geheim onderhandelt hij over de aankoop van FC Utrecht en die onderhandelingen zouden al een heel eind op weg zijn. Heerlijk hè, als je alles kunt kopen wat je hartje begeert.

Willibrord op bedevaart

Toen Willibrord Frequin nog niet zo'n ouwe mopperaar was en als razende reporter in tv-land tekeer ging, heeft hij een soort liefde voor de Paus opgevat. Hij reisde met een leger verslaggevers de Paus achterna naar verre landen om daar verslag te doen. En het is de -toen al brutale- reporter gelukt om maar liefst vier keer persoonlijk contact met de heiligman te maken. Vandaar dat Willibrord vond dat hij naar Rome moest om afscheid te nemen van de overleden Paus. In Privé krijgt hij maar liefst vier pagina's om zijn 'bedevaart' te beschrijven. Het komische is dat hij over zo'n 500 meter maar liefst 18 uur doet, omdat met hem miljoenen anderen ook afscheid willen nemen. We zien foto's van een frisse Willibrord en Suzanne aan het begin van de tocht, maar ook beelden van het uitgetelde, verkleumde tweetal na maar liefst 18 uur in de rij staan. Willibrord ondergaat deze 'martelgang' braaf. Maar helemaal op het einde veroorzaakt hij nog bijna een relletje, als de paleiswachten hem tot doorlopen manen en hem proberen weg te duwen. 'Maar ik weet dat de Paus geen trammelant wil. En dus loop ik door' schrijft Frequin. Zien we daar iets van een heilig aureooltje oplichten achter zijn grijze krullenbol?

We love LUV

Patty Brard heeft in het verleden al eens geprobeerd de legendarische meidenband LUV nieuw leven in te blazen met twee jonge dametjes. Maar ondanks haar eigen deelname, wordt LUV nooit meer LUV zonder Josée Hoebee en Marga Scheide (de blonde). Een reünie leek uitgesloten omdat Patty al honderd jaar ruzie heeft met Josée en geen van beide Diva's er over piekerden de strijdblijk te begraven. maar nu lijkt er een doorbraak te zijn geweest. Patty heeft met een grote bos bloemen en een goed gesprek Josée weten over te halen nogmaals met het bandje op te treden. En Josée heeft toegehapt. Het stukje in Story druipt gewoon van het valse sentiment, want oh oh oh, wat zijn de dames blij dat de ruzie voorbij is. Maar zou het niet gewoon een ordinaire centenkwestie zijn? Want helemaal aan het einde van het zwijmelverhaal over hervonden vriendschappen en nieuw geluk, reppen ze over een nieuwe DVD. Met daarbij behorende promotietour natuurlijk. Dus dáár is 't allemaal om te doen. Maar wat maakt het uit, als wij straks alle 'golden oldies' van LUV maar weer luidkeels kunnen meezingen.

Naakt door de verf

Helemaal achterin verstopt in de Story vinden we nog een paar bijzondere foto's van ex-soapie Mickey Hoogendijk. Eerder in het blad is ze een stralend catwalkmodel van ontwerpster Sheila de Vries en is ze gekleed in de mooiste creaties. Waarschijnlijk krijgt ze voor dit modellenwerk goed betaald -een mens moet brood op de plank, nietwaar. Maar achter in het blad is ze zónder couture te bewonderen, en dat helemaal voor niks. Geheel naakt en ingesmeerd met gouden verf rolt Mickey daar over een groot verfdoek, om zo de contouren van haar lange lijf achter te laten. Zo werkt ze mee aan een project van ChildRight , dat het doek later zal veilen. Aan paparazzifotograaf Edwin Smulders de eer het blote gerol te fotograferen, en hij verleent dan ook graag zijn medewerking voor dit goede doel! Wie wil bieden: het doek met Mickey's verfsporen wordt op 20 april a.s. geveild.