Acteur Dwayne 'The Rock' Johnson heeft donderdag op Instagram een emotioneel verhaal gedeeld over de zelfmoord van zijn broer en de zelfmoordpoging van zijn moeder.

Op een foto van de set van zijn nieuwe film Ballers staat Johnson die een biertje drinkt bij een graf. "Niet een typische scène voor een komedie, maar ik toastte op mijn broer William die zelfmoord pleegde", zo schrijft hij bij de foto.

"Het deed me denken aan hoe velen van ons zijn getroffen door zelfmoord van onze vrienden en familie. De strijd en de pijn is echt. We hebben er allemaal op een manier mee te maken gehad."

Hij schrijft ook over de zelfmoordpoging van zijn moeder Ata Johnson, dertig jaar geleden. "Mijn moeder probeerde er tussenuit te knijpen toen ik vijftien was. Ze stapte uit de auto op de Interstate 65 in Nashville en liep tegenliggers tegemoet."

Geen herinnering

Johnson greep haar en trok haar terug op de vluchtstrook. "Wat er gek is aan die zelfmoordpoging, is dat ze er tot op de dag van vandaag geen enkele herinnering aan heeft. Misschien is dat ook wel beter zo."

De acteur merkte op dat hij het niet leuk vond om de scène bij het graf te filmen, maar voegde eraan toe dat het zijn plicht was om licht te werpen op zelfmoord en de pijn die het met zich meebracht. "We hadden geluk toen ik vijftien was. Dat is niet altijd het geval."