Volgens een vriend van Glee-acteur Mark Salling, die deze week zelfmoord pleegde, was de acteur "een zeer eenzaam mens."

''Hij isoleerde zich totaal in zijn huis en was erg depressief en eenzaam. Hij vocht al jaren met zijn demonen", aldus een ingewijde tegen E Online

Salling werd aangeklaagd nadat de politie in 2015 meer dan vijftigduizend foto's met kinderporno op zijn computer vond. In oktober werd bekend dat de acteur al in augustus een poging tot zelfmoord zou hebben gedaan.

Volgens de documenten ging hij akkoord met een gevangenisstraf van vier tot zeven jaar, een registratie als zedendelinquent en een omgangsverbod met minderjarigen. De acteur werd verplicht 30 meter uit de buurt van schoolpleinen, parken, publieke zwembaden en spelletjeshallen te blijven. Ook ging hij akkoord met een twintig jaar durend toezicht van de reclassering na zijn vrijlating. In maart 2018 zou de rechter de strafmaat bepalen.

Salling, die in Glee zes seizoenen de rol speelde van Noah Puckerman, is niet de eerste acteur uit de muziekserie die op jonge leeftijd is overleden. Cory Monteith (Finn) overleed in 2013 aan een overdosis drugs.

Mark Salling overleden: zijn hoogte- en dieptepunten
102
Mark Salling overleden: zijn hoogte- en dieptepunten