Dilan Yurdakul speelt in de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden een personage dat relaties heeft met veel verschillende mannen. "Ik herken wel iets in haar seksuele drive, ja."

In gesprek met VROUW vertelt de actrice dat ze "het mooi vindt" dat haar personage Aysen Baydar "voor zichzelf kiest en doet wat ze wil".

"Je kunt het ook leuk hebben met iemand zonder dat het meteen vast is. Daarin ben ik zelf ook duidelijk." De 26-jarige Yurdakul heeft daarom momenteel geen behoefte aan een vaste relatie. 

"Zoiets moet je natuurlijk overkomen, misschien denk ik er ooit anders over. Maar sowieso vind ik het fenomeen 'relatie' apart. Het is mooi als twee mensen voor elkaar kiezen, maar daarna moet je als stel ook blijven groeien. Vaak gaat het daar mis."

Tinder

Daten vindt de actrice lastig. "Vroeger kon je gewoon iemand tegen het lijf lopen in de bibliotheek, nu heb je allerlei online middelen waarmee je kunt 'shoppen'."

De populaire datingapp Tinder vindt Yurdakul "raar". "Vooral omdat het zo plat om seks draait. Ik ben zelf ook de braafste niet, maar het gaat voor mij om meer. De vibe die iemand heeft, zie je niet op een scherm. Daardoor is het veel lastiger om een echte band te krijgen."