AMSTERDAM - Songfestivalzangeres Glennis Grace is 'niet gelukkig' met haar promotiefilmpje dat op de officiële website van het Eurovisie Songfestival te zien is. Vele sites omschrijven het optreden van de zangeres als 'vals'. De geluidskwaliteit van het filmpje blijkt heel slecht te zijn omdat het bestand door de websites wordt gecomprimeerd. Het filmpje is door de NOS verspreid over buitenlandse websites en omroepen.

De 26-jarige zangeres stond de afgelopen weken met haar lied 'My impossible dream' nog in de top drie van alle Songfestival-polls, maar het filmpje heeft haar punten gekost. Dat schrijft Grace op haar website . Het gewraakte filmpje wordt mogelijk vervangen door een professionele videoclip, die bij de single hoort.

De NOS zendt, voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival op 21 mei, een 25 minuten durende documentaire uit over Glennis Grace. Documentairemaker Michiel van Erp heeft Grace de afgelopen tijd gevolgd. Ook de komende zes weken volgt hij de zangeres op de voet bij haar voorbereidingen op het festival. De documentaire eindigt met het moment van opkomst van de zangeres op het podium in Kiev.

Na de single 'My impossible dream' ligt het gelijknamige album sinds maandag in de winkels. Het album bevat naast de huidige hit, ook singles uit het verleden waaronder 'Always on my mind' en 'Absolutely not'.