Rapper Dio is niet tevreden met waar hij nu staat. Dat zegt hij maandag in het programma Zie Ze Liegen, van YouTube-kanaal Concentrate.

"Ik denk dat mijn grote hit nog wel eens zou kunnen komen, maar dat is niet de insteek waarmee ik nu muziek aan het maken ben", vertelt de rapper. Hij haalde eerder succes met nummers als Tijdmachine en Dom, Lomp & Famous. 

"Mensen waren totaal niet enthousiast aan het begin, ik heb echt keihard moeten knokken." Dio vond dat een moeilijke tijd. "Ik vond alle kritiek niet terecht. Het kwam niet alleen vanuit het publiek, maar ook vanuit artiesten uit de hiphopscene. Ik dacht: wat doen jullie moeilijk, je moet toch juist staan voor innovatie? En vrijheid?

"Ik maak altijd op mijn eigen manier muziek en het ene slaat wel aan en het andere niet. Dat snap ik, dus ik probeer altijd een middenweg te vinden."

Ruilen

Als Dio met een andere Nederlandse rapper zou mogen ruilen van carrière, dan kiest hij voor Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig. "Zij hebben echt een toffe loopbaan en zijn vrij in wat ze willen doen en zeggen. Wartaal kan echt doen wat hij wil. Bij hem denk ik: hij hoeft zich echt weinig druk te maken om wat mensen van hem vinden."