Jens Maier is op de vingers getikt door zijn partij AfD (Alternatieve für Deutschland), nadat er vanaf het Twitteraccount van de Duitse politicus een racistische tweet over Boris Beckers zoon Noah werd verstuurd.

In de tweet werd de 23-jarige zoon van de beroemde tennisser "halve neger" genoemd. Noah Becker, die een donkere moeder heeft, maakte enkele dagen geleden bekend dat hij een aanklacht tegen Maier heeft ingediend.

De 55-jarige politicus zegt dat hij de tweet niet zelf verstuurd heeft. Maiers partij heeft hem alsnog berispt en geëist dat hij in de toekomst beter op zijn medewerkers moet letten.

Maier, die deel uitmaakt van de rechts-nationalistische vleugel van de partij, heeft Noah Becker inmiddels zijn excuses aangeboden.

Witte stad

De persoon die destijds de tweet verstuurde reageerde op een interview met Noah Becker, waarin hij vertelde dat hij Berlijn in vergelijking met steden als Londen en Parijs een zeer witte stad vindt. 

"Die kleine halve neger heeft gewoon te weinig aandacht gekregen, zijn gedrag valt anders niet te verklaren", viel er in het reeds verwijderde bericht te lezen.