Fajah Lourens zou willen dat ze meer aandacht besteedt aan haar bestaande vriendschappen. De dj en auteur van dieetboeken zegt dat ze haar vriendschappelijke relaties "slecht onderhoudt". 

In gesprek met de Telegraaf vertelt Lourens dat ze een vaste groep vrienden heeft die ze al lang kent. Maar haar werk zorgt weleens voor belemmering hierbij. 

"Ik ga meestal niet mee uit eten omdat ik weer op dieet ben en in het weekend ben ik aan het draaien", vertelt de 36-jarige Lourens. 

"Pas ben ik toch met mijn vriendinnen naar New York gegaan. Ik twijfelde nog met het oog op de fotoshoot. 'Zij gaan daar lekker eten, en dan zit ik er maar bij'. Toen bedacht ik: ik ga gewoon mee! Ik heb nog aardig meegegeten ook. Zó blij dat ik erbij was."

Leven en dood

De voormalig actrice kreeg de afgelopen jaren met meerdere persoonlijke drama's te maken. In 2017 overleed haar ex en vader van haar zoon aan hersenvliesontsteking en het jaar daarvoor kwam haar neefje om het leven bij een familiedrama.

Volgens Lourens was ze gedurende deze periode minder bezig met haar uiterlijk. "Dan eet je drie keer zoveel. Na zo'n periode blijkt je cellulitis opeens ook drie keer zo erg te zijn geworden. Zaken als leven en dood zijn natuurlijk sowieso relatief als je bedenkt dat wij maar zo'n klein wereldje zijn in het hele universum. Als je zo gaat redeneren, is de dood ook niet meer zo vreselijk."