AMSTERDAM - Een voormalige huishoudster van Michael Jackson heeft gezegd dat ze de zanger heeft zien douchen met een jongen. Ze vertelde dat ze een keer de badkamer van de zanger binnen kwam en door een gordijn van stoom de jongen met hem in de douche zag staan. De huishoudster verklaarde dit woensdag voor de rechtbank in het Californische Santa Maria.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

"Ik kwam de slaapkamer binnen en dacht eerst dat ze in het bad aan het spelen waren. Ik keek stiekem de badkamer binnen en zag ze samen onder de douche." De huishoudster, die vijf jaar in dienst was bij Jackson, vertelde dat de kleding van de twee op de grond in de badkamer lagen. Ze verliet snel de badkamer, omdat ze dacht dat Jackson boos op haar zou worden als hij haar zag.

Na veelvuldig te zijn ondervraagd over de stoom, verklaarde de vrouw dat ze zeker was dat het 'Mr. Jackson en het kind' waren die ze door de stoom heen gezien had. De aanklagers willen met de verklaring van de vrouw aantonen dat Jackson's gedrag een patroon van misbruik en ongepaste handelingen vertoond.

In bed

De vrouw verklaarde verder dat ze de jongen, die ze 'een jaar of acht' schatte, ook een keer met Jackson in bed had gezien. Jackson en de jongen keken televisie en waren naakt vanaf hun middel. Ze kon niet zien of de twee onder de dekens wel gekleed waren. Volgens de huishoudster kwamen er vaker mensen televisie kijken in de slaapkamer van de zanger.

Acteur Macaulay Culkin zou, volgens de huishoudster, ook een aantal keer de ranch hebben bezocht en tijdens zijn bezoek enige tijd in de slaapkamer zijn geweest. De verdediging reageerde hierop met een verklaring van Culkin, waarin hij aangeeft nooit door Jackson te zijn betast of misbruikt. Een vertegenwoordiger van Culkin liet weten dat de acteur niet betrokken zal zijn bij de rechtszaak.

De zoon van de voormalig huishoudster, inmiddels 24 jaar oud, trad maandag op als getuige in het proces tegen de van seksueel misbruik van een 13-jarige jongen verdachte Jackson. De zoon verklaarde dat Jackson hem aan het begin van de jaren '90 in een tijdsspanne van een paar jaar drie keer in het kruis had getast.

De zoon kreeg in 1994 2,4 miljoen dollar van Jackson. De raadsman van Jackson, die ook bij die schikking was betrokken, vertelde dinsdag dat de deal geen schuldbekentenis van de zanger inhield en ten doel had de goede naam van de popzanger te beschermen.