De familie Kardashian wist lange tijd niets van de geslachtsoperatie van Caitlyn Jenner, omdat zij hen die informatie niet toevertrouwde. Dat vertelde Jenner dinsdag in een interview met de Britse presentator Piers Morgan.

De oud-atleet gaf haar voormalig stiefdochter Kim Kardashian afgelopen voorjaar een voorpublicatie van haar autobiografie, maar liet daar een deel uit weg, onder meer de passage waarin ze onthulde dat haar operatie had plaatsgevonden.

In het programma Piers Morgan's Life Stories op de Britse commerciële zender ITV, dat donderdag wordt uitgezonden maar waar al een voorproefje van is verstuurd naar Britse media, geeft Jenner toe dat ze dit met opzet deed. "Omdat ik niet wilde dat ze het naar de media zou lekken."

Jenner spreekt niet meer met haar oud-stiefkinderen Kourtney, Kim, Khloé en Rob Kardashian en hun moeder Kris Jenner. In het gesprek geeft ze aan dat dat pijnlijk is, "maar niet het einde van de wereld." 

De band met Kendall en Kylie Jenner, de dochters die zij met Kris Jenner kreeg, is naar eigen zeggen wel goed. "Gelukkig heb ik een hoop kinderen", aldus de realityster, die nog drie volwassen zoons en een dochter heeft uit eerdere huwelijken.