AMSTERDAM - Televisiepresentator en programmamaker Henny Huisman heeft dinsdag het kort geding gewonnen dat hij had aangespannen tegen het weekblad Nieuwe Revu. De aanleiding voor het geding was een artikel in het tijdschrift waarin Huisman "een programmadief" werd genoemd. De presentator krijgt een paginagrote rectificatie en een schadevergoeding.

In het zesde Nieuwe Revu-nummer van dit jaar stond een artikel met de kop 'Henny Huisman programmamaker en programmadief?'. Daarin werd gesproken over een ruzie tussen Huisman en een programmamaker over de tv-serie Paradijs op Paarden. De cover van het blad vermeldde de tekst 'Henny Huisman programmadief'. Het artikel stond volgens Huisman "vol onjuistheden die suggestief, insinuerend, lasterlijk en onnodig grievend zijn".

Huisman verklaarde dinsdagavond tegenover het programma RTL Boulevard dat de rechter hem "op alle punten gelijk heeft gegeven".

Hoger beroep

Nieuwe Revu gaat in beroep tegen het vonnis. Hoofdredacteur Mark Koster is verbaasd over de uitspraak. "Wij vinden het opmerkelijk dat we mensen niet mogen citeren, terwijl we gewoon het principe van hoor en wederhoor hebben toegepast. Dit is muilkorving van de pers, een eerste stap richting censuur van staatswege", zei hij woensdag. '