AMSTERDAM - De mega-bioscoophit Dirty Dancing lijkt een vervolg te krijgen. En dames, let op: het schijnt dat Ricky Martin is gevraagd Dirty te Dancen in het vervolg op de film uit 1987. Wow!

Patrick Swayze verwierf eeuwige roem door zijn danskunsten te tonen in de film. Zijn danspartner was Jennifer Grey. Voor degenen die de film niet kennen: Jennifer is op vakantie in een vakantiekamp. Haar dansleraar daar is Patrick Swayze. Ze wordt verliefd op hem en doet erg haar best te leren dansen. Eind goed, al goed natuurlijk: het stel danst samen een wedstrijd, ze winnen en ze leven nog lang en gelukkig.

Duizenden meisjes zwijmelden weg bij de gespierde torso van Swayze. En nu Ricky Martin gevraagd is in deel II de hoofdrol op zich te nemen, zal de geschiedenis zich wel herhalen. De werktitel van de film is 'Havana Nights' en volgt het leven van een 17-jarig meisje dat met haar familie verhuist naar Cuba. Voor deze rol wordt Star Wars-actrice Natalie Portman genoemd.Terwijl ze daar verblijft wordt ze verliefd op een lokale danser (Ricky), die haar helpt zichzelf te leren kennen en haar een wereld laat zien die zich buiten haar beschermde leventje afspeelt.

Er zijn nog geen definitieve contracten getekend, maar de planning is dat de opnames eind dit jaar van start gaan.