AMSTERDAM - De zoon van een voormalige huishoudster van Michael Jackson heeft maandag voor de rechtbank in het Californische Santa Maria verklaard dat Jackson hem aan het begin van de jaren '90 een aantal keer onzedelijk heeft betast. De inmiddels 24-jarige man trad op als getuige in het proces tegen de van seksueel misbruik van een 13-jarige jongen verdachte Jackson.

De getuige zei dat Jackson hem in een tijdsspanne van een paar jaar twee keer in het kruis tastte. Dat gebeurde terwijl Jackson hem in zijn appartement in de omgeving van Los Angeles aan het kietelen was. Beide keren zou Jackson de jongen na afloop 100 dollar hebben gegeven.

Heel wat therapie

Ook zou Jackson een keer met zijn hand in de korte broek van de getuige zijn gegaan en hem twee tot drie minuten in zijn kruis hebben gekieteld. Dat gebeurde op Neverland, Jacksons ranch, aldus de getuige, die zijn verhaal moest onderbreken omdat hij zijn tranen niet kon bedwingen. Toen hij zich daarvoor tegenover de officier van justitie verontschuldigde zei hij: "Ik heb heel wat therapie nodig gehad om hier overheen te komen."

De getuige kon worden opgeroepen, omdat de rechter het openbaar ministerie vorige week toestemming gaf om vijf oude zaken van al dan niet vermeend seksueel misbruik door Jackson van minderjarige jongens, waarin het niet tot vervolging is gekomen, als bewijsmateriaal aan te voeren.