De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft dinsdag zijn excuses aangeboden voor een filmpje waarin hij uitviel tegen zijn neefje omdat deze een prinsessenjurk droeg. Hamilton had de opmerkingen niet vilein bedoeld, beklemtoonde hij.

De coureur was onder vuur komen te liggen nadat hij het filmpje op Instagram had geplaatst. Hamilton verwijderde de video vrij snel, maar daarna groeide de kritiek op sociale media alleen maar.

"Ik was met mijn neefje aan het dollen", schrijft Hamilton dinsdagavond in een verklaring op Twitter.

"Ik heb het filmpje meteen verwijderd toen ik snapte dat mijn woorden niet gepast waren. Ik wilde niemand beledigen. Ik hou van mijn neefje en het feit dat hij zich durft te uiten zoals we dat allemaal zouden moeten."

Stereotyperen

Hamilton biedt zijn "diepste excuses aan. Het is niet acceptabel om wie dan ook te marginaliseren of te stereotyperen, wie of waar dan ook. Ik hoop dat deze verkeerde inschatting mij kan worden vergeven."

Lewis Hamilton was dinsdagmiddag een trending topic op Twitter. Veel Twitteraars stellen het filmpje 'walgelijk' te vinden en wijzen de coureur op zijn eigen expressieve kledingkeuze.

Lewis Hamilton maakt neefje belachelijk om dragen van jurk
17
Lewis Hamilton maakt neefje belachelijk om dragen van jurk