AMSTERDAM - De band Krezip heeft maandag met een geheim straatoptreden het startsein gegeven voor de campagne 'onderwijs overwint armoede' van Novib. Het onaangekondigde optreden vond om 12.00 uur naast Paradiso in Amsterdam plaats. Krezip is ambassadeur van Novib.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het doel van de actie is 100.000 kinderen wereldwijd op school te krijgen. Tot september gaan Krezip en Novib jongeren aansporen een donatie te doen. Dat gebeurt onder meer op festivals zoals Lowlands en Pinkpop. Voor vijf euro kan een kind een half jaar naar school. Bij cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam hangt vanaf maandag een teller die de stand bijhoudt.

Met de eindstand gaat Krezip in september naar de Verenigde Naties in New York. De band wil laten zien dat er genoeg draagvlak is onder Nederlanders om onderwijs voor alle kinderen mogelijk te maken. Ruim honderd miljoen kinderen die nu nog geen onderwijs krijgen, moeten in 2015 naar school kunnen. Krezip bezocht begin maart onderwijsprojecten in Ethiopië.

Het nieuwe album van de Tilburgse band komt op 10 mei uit. De release van de single 'Out of my bed' is op 25 april. Krezip scoorde in 2000 een nummer één hit met 'I would stay'.