Prins Harry en actrice Meghan Markle hebben hun trouwdatum bekendgemaakt. Het stel gaat trouwen op zaterdag 19 mei 2018, zo heeft Kensington Palace laten weten.

Het huwelijk vindt plaats in St. George's Chapel in Windsor Castle. 

Markle (36) en de Britse prins (33) kondigden op 27 november hun verloving aan, nadat de prins zijn vriendin eerder die maand ten huwelijk vroeg. 

Koningin Elizabeth, de oma van prins Harry, heeft haar toestemming gegeven voor de plechtigheid in de kapel. De koninklijke familie betaalt alle kosten die bij het huwelijk komen kijken.

Het stel heeft zich eerder in november verloofd. De familieleden van de twee waren al op de hoogte. Het stel zal gaan wonen in Nottingham Cottage in Kensington Palace.

Het stel heeft sinds juli 2016 een relatie. In oktober van dat jaar schreven Britse tabloids dat Harry de Amerikaanse Suits-actrice had leren kennen in Toronto, waar zij lange tijd woonde en hij aanwezig was bij de lancering van de Invictus Games. Het stel vertelde zelf in een uitgezonden interview dat ze werden gekoppeld door een wederzijdse kennis en dat hun eerste date in Londen was. 

Verwachting

Begin dit jaar spraken vrienden van Harry al de verwachting uit dat zijn verloving met Markle voor het einde van het jaar zou worden aangekondigd.

Prins Harry had eerder relaties met Chelsy Davy en Cressida Bonas. Markle was eerder getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. De twee zijn in 2011 getrouwd, maar zijn in 2013 weer gescheiden.

Meghan Markle liet prins Harry aanzoek bijna niet afmaken
142
Meghan Markle liet prins Harry aanzoek bijna niet afmaken