Gordon in tranen bij dvd-presentatie (video)

AMSTERDAM - Met tranen in zijn ogen vertelde zanger Gordon woensdagavond in Amsterdam tijdens zijn dvd en cd-presentatie van 'Gordon sings classics', dat zijn moeder er deze avond niet bij kon zijn omdat zij 'ernstig ziek' is. Speciaal voor haar zong hij het nummer 'Il faut savoir' van de Franse zanger Charles Aznavour. Dit was het lievelingsnummer van zijn vader, die zeven jaar geleden overleed.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het lied van Aznavour staat ook op de cd en dvd die op 15 december vorig jaar in de schouwburg van Tilburg werd opgenomen. Gordon zingt op de dvd en cd klassieke en swingende bewerkingen van bekende stukken als 'I've seen that face before' van Grace Jones, 'You're the best thing that ever happened' van Gladys Knight, dat hij opnam voor zijn vriend Jacob, en 'When I'm 64' van The Beatles.

Ook zijn enige nummer één hit 'Kon ik maar even bij je zijn' werd voorzien van een nieuw arrangement. De 36-jarige zanger werd tijdens het concert begeleid door zijn eigen band onder leiding van Stefan Geusebroek en het Concertgebouw Kamerorkest.

Het eerste exemplaar van de box met de dvd en cd werd uitgereikt aan Gordon door Gerard Joling en Rene Froger. "We vinden je dvd prachtig, maar toch jammer dat je jasje niet dicht kon tijdens het concert", sneerde Joling. Froger deed daar nog een schepje bovenop. "Je vroeg aan ons of wij jouw laatste cd en dvd wilden uitreiken en hopen ook dat het echt je laatste cd en dvd zal zijn", zei Froger. Het trio geeft 13 en 14 mei onder de noemer 'Toppers in concert' twee concerten in de Amsterdam Arena.

De presentatie, die plaatsvond in restaurant 'En Pluche' van tv-kok Joop Braakhekke, trok veel bekende Nederlanders onder wie Conny Breukhoven, Winston Gerschtanowitz, Estelle Gullit en Jan en Monique des Bouvrie. De box met de dvd en cd 'Gordon sings classics' ligt vrijdag in de winkel.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie