AMSTERDAM - Zanger R Kelly, verdacht van het produceren van kinderporno, heeft een lied opgenomen waarin hij zijn rechtszaak bezingt. Het lied heet 'Heaven, I need a hug'.

De zanger wordt ervan verdacht seks te hebben gehad met minderjarige meisjes en dit op band te hebben opgenomen. Voordat alles uit zijn verband wordt getrokken: het gaat om meisjes van zo’n jaar of 16 en ouder. Weliswaar minderjarig, maar niet schandalig jong, maar in de Verenigde Staten is dit toch een halsmisdaad. De zanger hangt dan ook een fikse straf boven het hoofd (maximaal 15 jaar cel!) en is nu vrij op een borg van 750.000 Dollar.

Hij heeft aan zijn lokale televisiestation een lied aangeboden dat over deze rechtszaak gaat. Het heet 'Heaven, I need a hug' en de zanger ontkent daarin de aantijging en vraagt zijn fans om support. Kelly zingt: "I've given 13 years of my life to this industry. Hit song or not, I've given all of me." En: "You smile in my face and tell me you love me. But then before you know the truth you're so quick to judge me." Volgens het radiostation is het lied één van de meest aangevraagde songs van dit moment.