Taylor Swift heeft een dollar ontvangen van voormalig radio-dj David Mueller. De zangeres eiste het symbolische bedrag nadat hij haar in 2013 onzedelijk had betast.

Mueller vertelde aan AP dat hij het geld heeft overgemaakt. Daarbij stuurde hij ook een brief waarin te zien is dat het bedrag op 28 november is gestort.

De gebeurtenissen vonden plaats in 2013, toen Taylor promotiewerk deed voor haar concerttour Red. Toen ze het radiostation Kygo bezocht, had ze voor Muellers show een ontmoeting met hem.

De dj werd ontslagen nadat de 27-jarige Swift en haar moeder de bazen van het station inlichtten over de aanranding. Mueller klaagde toen de zangeres aan omdat zij hem vals zou hebben beschuldigd. Swift kwam vervolgens met een tegenaanklacht.

Swift wilde met haar actie een voorbeeld zijn "voor andere vrouwen die misschien twijfelen om zulke buitensporige en vernederende daden publiekelijk te herleven". Time Magazine riep woensdag de personen achter de #metoo-onthullingen uit tot Time Person of the Year. Swift verscheen op de cover van het blad als één van de "doorbrekers van de stilte".