Katy Perry en de aartsbisschop van Los Angeles hebben recht op tien miljoen dollar van een plaatselijke projectontwikkelaar. Dat oordeelde de rechter maandag in een zaak over de verkoop van een oud klooster aan Perry.

De zangeres wilde het gebouw, dat toen al jaren niet meer werd bewoond, in 2015 kopen van de bisschop. Ze zou daarvoor volgens Los Angeles Times tien miljoen dollar betalen, en nog eens 4,5 miljoen steken in een nieuwe locatie waarop een gebedshuis kon worden ingericht.

Net voordat de deal rond was, schakelde de projectontwikkelaar twee nonnen in om een stokje te steken voor de verkoop. Ze claimden dat zij het recht hadden het religieuze pand te verkopen en deden dat vervolgens ook snel, maar niet aan Perry.

Schadevergoeding

In november achtte de jury al bewezen dat deze Dana Hollister zich daarmee schuldig had gemaakt aan laster, inmenging in een contract en winstderving. De zakenvrouw werd toen gesommeerd om een schadevergoeding van vijf miljoen te betalen.

In een nieuwe rechtszaak beargumenteerden advocaten van de zangeres en het aartsbisdom dat de ontwikkelaar met kwade bedoelingen heeft gehandeld. De jury was het daarmee eens en verhoogde de vergoeding naar tien miljoen.

Een derde van dat bedrag gaat naar Perry en twee derde naar de aartsbisschop. De zangeres liet via haar advocaat weten: "We zijn erg tevreden over de beslissing van de jury. Dit is gerechtigheid."