De aankondiging van Beyoncé dat ze zwanger is van een tweeling heeft in 2017 vooralsnog de meeste likes gekregen op Instagram. De afbeelding die de zangeres op 1 februari plaatste kreeg tot nu toeruim elf miljoen likes, zo maakte Instagram maandag bekend.

De foto van Beyoncé waarop ze in lingerie gekleed haar buik vasthoudt kreeg begin dit jaar ongeveer 350-duizend comments op Instagram.

Ook op de tweede plek stond een babyfoto, namelijk die waarop Cristiano Ronaldo de geboorte van zijn nieuwe kind bekendmaakte. Ook deze foto kreeg ongeveer elf miljoen likes. Op de derde plaats staat een foto van Selena Gomez waarbij ze schreef dat ze in het ziekenhuis een niertransplantatie had ondergaan. 

Beyoncé, Ronaldo en Selena Gomez zijn de enige drie personen die in de top tien staan; zij hebben elk meerdere vermeldingen in het lijstje.

Hashtag

De meest gebruikte hashtag op Instagram van 2017 is op dit moment #love. Op de tweede en derde plek staan #fashion en #photooftheday. Vanuit New York werden de meeste foto's geplaatst, gevolgd door Moskou en Londen. 

In de top tien met meest gefotografeerde locaties staan vier DIsneyland-parken: Anaheim (nummer 1), Tokio (5), Orlando (6) en Anaheim Adventure Park (nummer 9). Verder werden er veel foto’s geplaatst vanaf Times Square (plek 2) en Central Park (3) in New York en de Eiffeltoren (4) en het Louvre (7) in Parijs.