Model Loiza Lamers, die in november werd getroffen door een herseninfarct, heeft een 'knop moeten omzetten' om weer in haar lichaam te kunnen vertrouwen. 

In RTL Late Night vertelt het 22-jarige model dat ze na haar ziekenhuisopname drie dagen lang niet alleen durfde te lopen. "Ik dacht bij alles, 'er moet iemand meelopen, anders val ik'", aldus Lamers.

Toen moest er 'een knop om'. "Mijn grootste angst was dat ik niet meer mijn modellenwerk kon doen. Nu ik dat weer kan, wil ik er meteen weer helemaal voor gaan." 

Lamers is inmiddels weer begonnen met sporten omdat ze van haar arts geen rust hoeft te houden. Ook is ze bezig met toekomstplannen.

Dance Dance Dance

"Meer dan ooit wil ik doen wat ik leuk vind. Ik kreeg zoveel liefde uit Nederland, dat ik daar ook weer meer wil doen. Ik wil onderzoeken wat mijn opties in het acteren zijn, misschien kan ik iets op tv doen en ja, ik zou heel graag meedoen aan Dance Dance Dance. En dan winnen."

Het is nog niet bekend hoe Lamers' herseninfarct heeft kunnen ontstaan. Het model zegt dat het mogelijk is veroorzaakt door de hormonen die zij slikt voor haar geslachtsverandering (Lamers is geboren als jongen, red.).