Connie Witteman begint aan een nieuwe carrière. De voormalig eigenares van een beautykliniek en ex-vrouw van wijlen Hans Breukhoven gaat elektrische stadsauto's verkopen.

Witteman (66) kwam op het idee toen ze met haar partner Eugène van Dun afgelopen voorjaar op een Amsterdams terras zat en veel Biro's voorbij zag komen, vertelt ze in De Telegraaf.

De Biro is een tweepersoons elektrische vierwieler die kostenloos op de stoep geparkeerd mag worden.

"In Amsterdam zijn de Biro's al helemaal hip omdat je er overal mee kunt komen, je ze gemakkelijk kunt parkeren en ze bovendien hartstikke schoon en zuinig zijn. 'Niks voor jou?', vroeg Eugène. Nu leek het me wel wat, maar ik begin dan meteen te fantaseren hoe zo'n karretje er uit zou kunnen zien."

Engelse koeien

Onder de naam Connie's Creative Car Concept (C.C.C.C.) gaan Witteman en Van Dun "gepimpte" Biro's op de markt brengen via eigen winkels en internet.

"We hebben de mooiste materialen gezocht. De bekleding komt van bijzondere, Engelse koeien. Het stuur, zoals ik dat wilde hebben, kon alleen in Duitsland ergens op die manier worden bekleed. Iets anders weer in Italië", aldus Witteman.

De prijs van de auto's zijn volgens Witteman vergelijkbaar met "een exclusieve tas". "De duurste tas van de P.C., maar dan kun je er wel in rijden en alleen aan parkeerkosten, die je hiervoor niet hoeft te betalen, verdien je hem al terug."