Ronnie Flex loopt het risico te worden verkozen tot Dom Bontje. De rapper is samen met prinses Beatrix, presentator Wilfred Genee en stylist Bastiaan van Schaik genomineerd voor de titel die Bont voor Dieren jaarlijks uitreikt aan bekende Nederlanders die bont dragen.

Ronnie Flex dankt de nominatie aan zijn voorliefde voor jassen met een kraag van coyotebont. Volgens Bont voor Dieren gaat er veel leed schuil achter die modekeuze. Zo zouden jagers coyotes met pijnlijke wildklemmen vangen, waarna ze de dieren doodschieten of doodslaan. Ook Van Schaik draagt volgens de stichting geregeld coyotebont.

De anti-bontorganisatie hoopt BN'ers te ontmoedigen zich in dierenpelzen te hullen, omdat zij een voorbeeldfunctie hebben. Daarom informeert de stichting de genomineerden uitgebreid over de dieronvriendelijke praktijken achter bont.

Vanaf vrijdag is het mogelijk online een stem uit te brengen voor de titel, waarvoor ook internetpersoonlijkheid Lizzy van der Ligt en de reality-familie Balk zijn genomineerd. Begin januari wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar ging de prijs voor het eerst niet naar een BN'er, maar werd de nertsenfokkerij verkozen tot Dom Bontje.