Jessica Chastain groeide bepaald niet in weelde op. Haar moeder moest zelfs weleens eten stelen omdat ze geen geld had om haar kinderen te voeden.

Uit een interview met de Evening Standard blijkt dat de 40-jarige actrice daar een positieve boodschap heeft uitgehaald. "We stalen voedsel in de winkel omdat we geen geld hadden. Sommige mensen wisten dat ze dat deed, maar deden niets om haar tegen te houden. Die goedhartigheid vind je overal. Het gaat nu oké met ons omdat de mensen haar beschermden."

De Molly's Game-actrice is niet vaak open over haar jonge jaren. Ze praat in de regel niet over haar biologische vader, een inmiddels overleden rockmuzikant, die - net als haar moeder - een tiener was toen Chastain werd geboren.

Haar jeugd heeft haar gevormd, zegt Chastain. "Ik ben altijd voor de underdog. De personen waar niemand in gelooft, die opgegroeid zijn met niks, die misschien vanwege sekse of ras zijn tegengehouden. Voor hen ga ik nog meer ten strijde dan voor mezelf. En voor dieren, dat zijn de ultieme underdogs."