Belangrijke uitspraak verwacht in Jackson-proces (video)

SANTA MARIA - In het proces tegen de van kindermisbruik beschuldigde popster Michael Jackson wordt maandag een belangrijke uitspraak verwacht. Rechter Rodney Melville zal vermoedelijk beslissen of het de aanklagers is toegestaan eerdere beschuldigingen tegen Jackson in te brengen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De aanklagers hopen de rechter er maandag van te overtuigen dat de jury ook informatie moet krijgen over eerdere beschuldigingen, die nooit voor de rechter zijn behandeld. Zo willen ze aantonen dat er sprake is van een "patroon van kindermisbruik".

Complot

Jackson kan tot twintig jaar cel krijgen als hij schuldig wordt verklaard aan misbruik van een 13-jarige jongen, waarvoor hij terecht staat. Maar de popster (46) zelf sprak zondag in een radio-interview van een complot. "Er is niets van waar, het is allemaal verzonnen. Ik ben nog steeds een mens van vlees en bloed, dus het doet erg, erg, erg pijn."

The King of Pop is eerder beschuldigd van kindermisbruik. In elk geval heeft hij ooit 20 miljoen dollar betaald aan een jongen die claimde in 1993 door hem te zijn misbruikt. Ook betaalde Jackson twee miljoen dollar aan de zoon van een ex-werknemer op zijn ranch Neverland. Die zaken zijn dus nooit voor een jury behandeld.

Cruciaal

"Het besluit van de rechter maandag kan de zaak letterlijk beslissen", aldus Jim Hammer, een jurist en media-analist zondag. "Als dit bewijsmateriaal wordt toegestaan en de mogelijke slachtoffers uit het verleden mogen getuigen, dan wordt het erg moeilijk voor de verdediging."

Tip de redactie