Beau Schneider wil, anders dan zijn vader, voor zijn vijftigste kinderen. "Alleen weet ik natuurlijk niet hoe het leven loopt."

Schneider is nu 29 en heeft geen relatie, volgens De Telegraaf lijkt het er daarom op alsof hij geen jonge vader meer zal worden. "(...) Ik heb zelfs nog niet eens de vrouw gevonden met wie ik een kind zou willen krijgen, nee, als je dat bedoelt. Maar ik hoop wel dat mijn kinderwens voor mijn vijftigste in vervulling gaat."

De acteur vindt dat kinderen op de wereld gezet moeten worden "met iemand van wie je zielsveel houdt". "Het is een hele verantwoordelijkheid."

Schneider heeft het nooit lastig gevonden dat zijn vader 54 was toen hij werd geboren. Volgens de acteur is zijn vader "een hele hippe bejaarde". "Hij heeft het zelf nooit een probleem gevonden dat hij ouder was. Hij deed ook niet onder voor de jongere vaders van kinderen uit mijn klas, al werd er dan niet gevoetbald. Ik ben er ook nooit iets door tekort gekomen."

Volgens de acteur en zijn vader zegt leeftijd niet zoveel. "Hij heeft mij laatst verteld dat hij een oud mannetje hielp oversteken en dat die dan zei: ’Dank u wel, ik ben al 72.' Dan denkt hij bij zichzelf, ja en ik ben 83."