KAATSHEUVEL - Zanger Frans Bauer roept alle Nederlanders op om goede doelen te steunen. Hij deed zijn noodkreet woensdag in Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen in Kaatsheuvel waarvan hij ambassadeur is. Volgens de volkszanger hebben goede doelen te lijden onder de massale inzamelingsactie voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

"Het is natuurlijk heel goed dat er zoveel geld is ingezameld voor de slachtoffers van de tsunami, maar we moeten niet vergeten dat er in eigen land ook heel veel goede doelen zijn die onze steun hard nodig hebben", aldus Bauer. "Daarom vraag ik iedereen het doel waar ze achter staan niet te vergeten."

Bauer voegde meteen de daad bij het woord door een tekeningenactie aan te kondigen voor zijn Villa Pardoes. Woensdag 30 maart maken bekende Nederlandse artiesten en hun (klein)kinderen in het vakantiehuis tekeningen, die worden gebruikt voor het decor van het 'Muziekfeest in de Amsterdam ArenA' op 15 mei. "Ik wil alle kinderen vragen een tekening te maken en die op te sturen, zodat we ook die tekeningen in de ArenA kunnen ophangen", aldus de ambassadeur woensdag.

De zanger hoopt zoveel tekeningen te verzamelen dat een plaatsje in het Guinness Book of Records wordt behaald. "Het zou mooi zijn als we het hele stadion kunnen vullen met tekeningen en zo een record neerzetten." De mooiste tekening komt op de kerstkaart van Villa Pardoes te staan, waarvan de opbrengst naar het vakantieverblijf gaat. Ook de opbrengst van het muziekfeest, waar ongeveer 25 artiesten optreden, komt hieraan ten goede.

De ambassadeur zet zich in voor het goede doel omdat hij iets positiefs wil doen met zijn bekende Nederlanderschap. "Je moet als artiest goed met je vak bezig zijn, maar ook iets extra's doen. Ik heb veel succes, maar ik ken ook een andere kant: ik heb ook sterfgevallen in mijn directe omgeving meegemaakt. Daarom zet ik me in voor zieke kinderen en hun gezin, die in Villa Pardoes gratis vakantie kunnen vieren. Ik hoop dat de rest van Nederland dat ook doet voor een goed doel."