Ron Brandsteder heeft te doen met zijn zoon Rick in de huidige televisiewereld. "Ik vind het sneu voor hem dat hij de goede tijd niet heeft meegemaakt."

Ook Rick Brandsteder ziet een verschil tussen de televisieprogramma's die zijn vader maakte en die hij maakt.

"Hij houdt er net als ik van om sfeer te creëren, het mensen naar de zin te maken. Dat zag je vooral goed bij Ron’s Honeymoonquiz. Helaas wordt dat steeds minder, alles moet steeds sneller gemaakt worden. Terwijl televisie toch een ambacht is", zegt hij in een dubbelinterview met Linda Man

Brandsteder is wel trots op zijn zoon. "Ik geneer me weleens voor zijn programma's. Niet voor hém. Hij probeert er nog wat van te maken, maar krijgt nauwelijks de ruimte."

Hij haalt in het interview, waarin ook andere vaders en hun zonen geportretteerd worden, het schandaal rond Rick aan toen hij een paar jaar geleden werd gefotografeerd in een club terwijl hij slagroom van een vrouwenborst aflikte. Rick belde zijn vader meteen op om te vertellen over het incident.

"Ik zei: ‘Ik ben trotser op een zoon die een dame in nood de helpende hand biedt, dan een zoontje dat stiekem foto’s maakt en naar RTL Boulevard stuurt", aldus Ron Brandsteder.