Beroemdheden protesteren tegen veroordeling rapper Meek Mill

Rapper Rick Ross en NBA-legende Julius Erving leiden maandag een rally in Philadelphia als steunbetuiging aan Meek Mill. De rapper werd begin deze week onverwachts veroordeeld tot twee tot vier jaar celstraf.

Hierop besloten fans een rally te organiseren voor Meek Mill. Komiek Kevin Hart en rapper Diddy spraken eerder hun steun uit voor het protest. Het is onduidelijk of zij er maandag ook bij zijn.

Ook rappers JAY-Z en T.I. noemden de veroordeling deze week onrechtvaardig en rigoureus.

De uitspraak van een rechter in Philadelphia maandag kwam onverwacht, aangezien zowel de aanklager als de reclasseringsambtenaar geen gevangenisstraf hadden aanbevolen, omdat Mill zich aan de meeste regels rond zijn proefverlof heeft gehouden en dit jaar clean werd bevonden bij drugstesten.

Proeftijd

De ex-vriend van Nicki Minaj zat nog in een proeftijd die hij kreeg bij zijn vervroegde vrijlating in 2009, na een celstraf voor het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. In 2015 kreeg de muzikant, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, al eens huisarrest opgelegd omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling had geschonden.

Dit jaar werd hij twee keer gearresteerd, voor een vechtpartij en voor roekeloos rijden, wat voor de rechter reden was hem terug te sturen naar de gevangenis.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie