Pieter van Vollenhoven, echtgenoot van prinses Margriet, heeft een tweet over de met #metoo aangeduide discussie over ongewenste intimiteiten ingetrokken.

"Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!", vroeg de de 78-jarige Van Vollenhoven zich dinsdagavond op Twitter af.

Zijn vraag wekte verbazing, omdat Van Vollenhoven erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp is. Nadat hij veel kritiek op zijn tweet ontving, besloot Van Vollenhoven de mededeling weer te verwijderen.

Wel plaatste hij daarna nog een tweet, waarin hij te kennen gaf dat hij de meldingen van ongewenste intimiteiten 'volledig terecht vindt'. 

Nicky Bredemeijer, persvoorlichter van het Fonds Slachtofferhulp, laat aan RTL Nieuws weten de tweet van Van Vollenhoven 'absoluut onhandig' te vinden. 

"Van Vollenhoven twittert wel vaker met een cynische blik over het nieuws. Maar deze tweet is niet goed uitgepakt." Wel laat ze weten dat Van Vollenhoven volgens haar zeer begaan is met de slachtoffers.