AMSTERDAM - De Haagse zangeres Anouk is zondag bij de uitreiking van de 3FM Awards uitgeroepen tot beste zangeres. De prijzen voor de Nederlandse popmuziek werden uitgereikt tijdens een live-uitzending op 3FM vanuit de Panama in Amsterdam. Anouk kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen, omdat ze in het buitenland zou zitten.

De luisteraars van de radiozender stemden massaal op Anouk, die tevens een onderscheiding kreeg voor de single 'Girl'. Zij won hiervoor 'De schaal van Rigter', een prijs voor de meest gedraaide single op 3FM. De categorie is een eerbetoon aan de vorig jaar aan kanker overleden dj en presentator Wim Rigter, bekend van het radioprogramma Arbeidsvitamine.

Dj Tiësto won in de categorie beste mannelijke artiest. De band Intwine won de prijs voor beste album. Di-rect ontving nominaties in drie categorieën en won in één categorie, beste live-act. De luisteraars verkozen Kane tot beste band en The Sheer tot beste nieuwkomer. Het nummer 'Zinloos' van Lange Frans & Baas B. won de prijs voor beste single.