Amerika's grootste burgerrechtenorganisatie heeft een boze brief geschreven aan Taylor Swift. De ACLU maakt bezwaar tegen de eis van de advocaat van de zangeres dat een blogger een bericht over haar verwijdert.

In het artikel op cultuurblog PopFront linkt de schrijver Swift aan rechtsextremisme. De zangeres is volgens de blogger een icoon voor dergelijke groeperingen, en zou daar impliciet aan bijdragen. Vorige week ontving auteur Meghan Herning een brief van de raadsman van Swift, die dreigde haar aan te klagen als ze het bericht niet verwijderde.

In een brief van de ACLU aan het team van de zangeres, schrijft de organisatie: "Mevrouw Herning en PopFront zullen op geen enkele manier meewerken aan jullie poging om hun grondwettelijke recht op vrije meningsuiting te ondermijnen." De organisatie noemt de claim van Swifts advocaat dat zijn eis niet openbaar gemaakt mag worden "de grootste onzin."

Na de actie van ACLU lieten verschillende reporters en bloggers op Twitter weten dat ook zij in het verleden een soortgelijke brief van de advocaat van Swift hebben gekregen. Onder meer journalisten van The Daily Beast en Upworthy meldden dat hen is gevraagd verhalen over Swift aan te passen of te verwijderen.