Komiek Chelsea Handler heeft veel kritiek gekregen, nadat ze de Republikeinen de schuld gaf van een schietpartij in Texas op zondag, waarbij zeker 26 kerkgangers omkwamen.

In een tweet schreef Handler zondag: "Onschuldige mensen gaan naar de kerk om hun god te vereren, en terwijl ze dat doen, worden ze beschoten en vermoord. In welk land? Amerika. Waarom? Republikeinen."

De presentatrice, die zaterdag voor de tweede week op rij op de hoogste plaats belandde van de The Hollywood Reporter-lijst van populairste sterren op sociale media, kreeg de wind van voren van een flink aantal volgers. Zij vonden het niet respectvol tegenover de slachtoffers en nabestaanden om zo snel na het drama een politieke zaak te maken van de schietpartij.

Wapenwetten

Ook andere sterren grepen de tragedie in een kerk in het Texaanse Sutherland Springs aan om de overheid op te roepen de wapenwetgeving aan te scherpen. Debra Messing richtte een tweet aan het Amerikaanse congres: "De horror van Sutherland Springs valt jullie te verwijten. Las Vegas gebeurde als het ware gisteren. Dit gedrag is schandelijk, medeplichtig, er zijn geen excuses voor." 

Ook Billy Eichner uitte zijn ongenoegen, in een cynische tweet. "Waar zal de volgende schietpartij zijn? Enig idee? Zullen we iets doen om dat te voorkomen? Nee? Oké cool, succes daar buiten!".

Een flink aantal andere Hollywoodfiguren reageerden minder controversieel op de de schietpartij. Onder meer Britney Spears, Reese Witherspoon, Sarah Silverman, Bob Saget en Lady Gaga spraken hun afschuw uit.