Een filmpje van Uma Thurman is via Twitter viraal gegaan. In de korte video zegt de actrice dat ze nog even wil wachten met een reactie op de storm aan onthullingen over ongepast gedrag en seksueel misbruik in Hollywood.

Thurman gaf het korte interview half oktober aan Access Hollywood. Een journalist van Huffington Post zette het fragment op Twitter en daarna werd het door gebruikers van het sociale medium flink gedeeld.

In haar reactie, waarin de actrice haar boosheid nauwelijks kan verhullen, zegt Thurman te wachten op het moment dat ze minder kwaad is. "Als het zover is, zal ik vertellen wat ik over deze kwestie heb te zeggen."

Uma Thurman reageert emotioneel op verhalen van misbruik in Hollywood
60
Uma Thurman reageert emotioneel op verhalen van misbruik in Hollywood

Harvey Weinstein

De actrice was te zien in Kill Bill I en II en Pulp Fiction. Die films zijn geproduceerd door de gevallen filmmagnaat Harvey Weinstein. Ruim zeventig actrices beschuldigen hem inmiddels van seksueel ongepast gedrag.

Om die reden vroeg Access Hollywood haar om een reactie. "Ik heb geen soundbite voor je", antwoordt Thurman met ingehouden woede. "Dat komt omdat ik heb geleerd dat als ik iets zeg terwijl ik woedend ben, ik later spijt krijg over de manier waarop ik dingen heb gezegd."