Pianist en oud-cabaretier Mike Boddé (49) krijgt steeds meer last van een slecht gehoor. Boddé zegt dat hij al zijn hele leven "gezeik" heeft met zijn oren.

"Als kind had ik oorontstekingen, ik ben geopereerd aan mijn trommelvlies omdat er een gat in zat, mijn gehoorbeentjes zijn beschadigd. Met mijn rechteroor hoor ik maar voor de helft. En ik heb tinnitus.", vertelt hij donderdag aan Het Parool.

"Als ik op de piano de hoge fis aansla, word ik gek", vertelt Boddé aan de krant. "Dat hele gebied daar doet pijn aan mijn oren. De eerste keer dat ik het merkte, was rond mijn zeventiende. Ik eerst nog denken dat het aan de piano lag: dat er een schroefje loszat, dat er iets meetrilde of zo."

Volgens de muzikant wordt zijn hele familie erg doof. "Mijn vader kan nog maar heel moeilijk een conversatie volgen. Hij heeft niet alleen een gehoorapparaat, maar ook een apparaat dat hij op je richt als je met hem praat, zodat je stem extra hard binnenkomt. Vergeleken daarbij is er met mij nog niks aan de hand, maar ik ben er wel heel bang voor dat het mij ook gebeurt."

Geen cabaret meer

Eerst deed Mike Boddé voornamelijk cabaretvoorstellingen, maar dat is tegenwoordig anders, vertelt hij aan Het Parool. "Ik vond muziek uiteindelijk toch belangrijker. Ik vond het leuk om te doen, hoor, Thomas van Luyn en ik hebben ook best mooie dingen gemaakt, maar muziek komt voor mij toch op numero 1. Dat is waar ik al mijn hele leven echt aan verslingerd ben. Ik moet zeggen dat ik er ook ­genoeg van had om telkens maar achter die lach aan te jagen. Vind mij leuk! Dat wanhopige, ik werd er een beetje ziek van."