Televisieschrijver Wendy Riss Gatsiounis beschuldigt Dustin Hoffman ervan haar in 1991 tijdens hun tweede ontmoeting seksueel te hebben geïntimideerd.

"Zeg Wendy, ben jij weleens intiem geweest met een man ouder dan veertigjaar?" Dat zou Hoffman hebben gezegd volgens Gatsiouis.

Hoffman zou haar hebben gezegd dat "dit een totaal nieuwe ervaring voor haar zou zijn."Terwijl hij dit zei, opende hij zijn armen en probeerde haar over te halen om met hem naar een kledingzaak in een hotel dichtbij te gaan. Riss Gatsiounis had een afspraak met Hoffman en schrijver Murray Schisgal, bekend van de film Tootsie waarin Hoffman speelde, om haar toneelstuk A Darker Purpose te laten verfilmen.

Schisgal moedigde haar aan om met de acteur mee te gaan, maar Riss Gatsiounis weigerde meerdere malen, waarna de tweevoudig Oscarwinnaar wegging. Hierop zei Schisgal dat ze niet geïnteresseerd waren in het stuk en dat het hierbij bleef. De vrouw was destijds begin twintig en Hoffman 53 jaar.

Riss Gatsiounis deed haar verhaal in het Amerikaanse blad Variety. Schisgal reageerde op de aantijgingen. "Dustin en ik hebben door de jaren heen met zoveel schrijvers gesproken, ik kan me dit gesprek niet herinneren, evenmin als het gedrag dat in dit stuk beschreven wordt."

Anna Graham

Woensdag beschuldigde Anna Graham Hoffman al van seksuele intimidatie. "Het begon onschuldig, toen hij me vroeg om een voetmassage. Die heb ik 'm gegeven. Maar al snel daarna ging het van kwaad tot erger. Hoffman greep me geregeld bij mijn achterwerk en sprak me toe in zeer expliciete bewoordingen. Ook deed hij enkele oneerbare voorstellen", schrijft ze in een column in de The Hollywood Reporter.

Hoffman zegt in een reactie aan het blad dat hij "het diepste respect heeft voor vrouwen". Ook zegt hij: "Ik voel me verschrikkelijk dat iets dat ik heb gedaan iemand in een ongemakkelijke situatie heeft gebracht. Het spijt me, het is geen goede afspiegeling van wie ik ben.''