LONDEN - De 30-jarige rapster Lil'Kim is schuldig aan meineed. Ze loog tijdens een rechtszaak over een vuurgevecht. Kimberley Jones, zoals Lil'Kim eigenlijk heet, ontkent dat en denkt erover in beroep te gaan. Dat heeft de BBC vrijdag gemeld.

De schietpartij gebeurde vier jaar geleden, vlakbij een radiostudio in Manhattan. De ster en haar rapgroup Junior MAFIA waren daar te gast geweest. Buiten brak een vuurgevecht uit tussen leden van Lil'Kims gevolg en een rivaliserende groep, na eerdere beledigingen over en weer.

Lil'Kim vertelde de rechter er later over dat twee vrienden van haar, die verdacht waren, er helemaal niet bij waren. Maar beide mannen hebben inmiddels bekend dat ze hebben geschoten. Bovendien is er eentje samen met de rapster op foto's van die avond te zien. Lil'Kim zei daarna dat ze door haar zonnebril niet goed had kunnen zien. Nu de jury haar schuldig heeft bevonden, kan Lil'Kim vijf jaar cel krijgen.

Bij het incident viel een gewonde. Het was hetzelfde radiostation waar rapper 50 Cent onlangs betrokken was bij een schietpartij.