Rose McGowan is woedend vanwege een arrestatiebevel dat tegen haar is uitgevaardigd. De actrice zou verboden middelen in haar bezit hebben gehad.

Volgens de actrice is dat onzin en wordt er geprobeerd haar het zwijgen op te leggen.

Dat meldt The Washington Post. In januari had McGowan (44) enkele spullen in een vliegtuig van United Airlines laten liggen na een vlucht naar Washington.

De politie heeft de eigendommen onderzocht en meldde maandag dat er sporen van verboden middelen waren gevonden. Daarvoor moet de actrice zich nu voor een rechter in de staat Virginia verantwoorden.

McGowan, bekend van de hitserie Charmed, is woedend. "Proberen ze me het zwijgen op te leggen?", vraagt ze zich in haar tweet af. Verder noemt ze de hele zaak complete onzin.

Steunbetuigingen

Meteen na haar tweet werd de actrice overspoeld met steunbetuigingen. Vrouwen zeggen haar te blijven steunen en roepen haar op door te gaan met haar strijd tegen seksueel misbruik.

McGowan behoort tot de groep actrices die bekendmaakten dat de gevallen filmmagnaat Harvey Weinstein ze lastig had gevallen.

Ook maakte ze bekend dat iemand uit de omgeving van Weinstein haar zwijggeld had aangeboden, maar dat sloeg ze af. Ze noemde het aanbod zelfs onsmakelijk.