Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen "bedoelden niets verkeerds" met het gelach aan tafel tijdens de uitzending van Voetbal Inside toen zij het vermeende misbruik van Jelle Brandt Corstius ter sprake brachten.

Dat stelt Genee zondag in een reactie op boze tweet-berichten waarin Brandt Corstius flink uithaalde naar het fragment in het programma waarin dit gebeurde.

Brandt Corstius stelde eerder deze week in een verhaal in Trouw verkracht te zijn toen hij als redacteur werkte voor het programma Barend & Van Dorp.

"We hadden het ook niet over de verkrachting zelf", beklemtoont Genee. "Al begrijp ik wel dat dat zo op mensen over kwam. Laten we er helder over zijn: dat vinden wij walgelijk en verschrikkelijk."

Maar voor de uitzending had het trio lange tijd gespeculeerd over wie de dader zou kunnen zijn. "Daar kwam Johan op terug. Iedereen binnen de organisatie is nu aan het speculeren; de meest idiote theorieën en namen komen langs. Het gelach was puur onhandigheid en ongemakkelijkheid."

Boze reacties

Waarom Johan Derksen überhaupt het gesprek tussen de drie mannen voorafgaand aan de uitzending aan tafel ter sprake bracht, weet Genee niet. "Ik heb Johan er over gesproken, hij kon zich niet eens herinneren dat we het er in de uitzending over hebben gehad." 

Genee probeert in contact te komen met Brandt Corstius om het misverstand uit te leggen. Ook komt de presentator maandagavond in de volgende uitzending terug op alle boze reacties.

Op de opmerking van Jelle Brandt Corstius dat Voetbal Inside een "seksitisch kutprogramma" is, wil Genee niet reageren. "Iedereen mag zijn mening hebben, dat is helemaal aan Jelle."

RTL meldde eerder deze week enorm geschokt te zijn door de ontboezeming van Brandt Corstius. De zender en producent Blue Circle, die Barend & Van Dorp maakte, stelden in gesprek te willen met de oud-redacteur.