AMSTERDAM - Aanklagers en verdedigers hebben dinsdag het verhoor van de 15-jarige jongen die door Michael Jackson zegt te zijn aangerand, afgerond. De jongen vertelde de jury dat hij het misbruik eerder tegenover een schoolmentor had ontkend om van het gepest door andere kinderen af te zijn.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het gesprek met de mentor had plaats na de uitzending van een televisiedocumentaire waarin de jongen samen met Jackson te zien was. In de documentaire zei de popster dat hij zijn bed met kinderen deelde, maar alleen om te slapen.

De jongen zei dat hij na de uitzending door klasgenoten werd gepest, wat uitmondde in vechtpartijen. Hij moest bij de mentor komen, die vroeg of Jackson zich aan hem had vergrepen. "Ik vertelde hem dat er niets gebeurd was. Alle kinderen pestten mij al en ik wilde niet dat iemand dacht dat het echt gebeurd was", zei de jongen tijdens het verhoor door aanklager Tom Sneddon.

Sneddon probeerde ook een video te ontkrachten waarin de jongen vertelde dat Jackson ,,als een vader" was voor hem. "Ik mag hem niet meer. Ik denk niet dat hij het respect verdient dat ik hem gaf als de coolste vent ter wereld", zei de jongen dinsdag.

De aanklagers beweren dat de jongen en zijn familie ongeveer een maand op het landgoed van Jackson werden vastgehouden, waarin Jackson hen gebruikte om een video te maken om de imagoschade als gevolg van de televisiedocumentaire te repareren. In het kruisverhoor door advocaat Thomas Mesereau gaf de jongen toe dat hij verschillende kansen om te ontsnappen - bezoeken aan de tandarts en aan een speelgoedwinkel - had laten lopen.

Tegen Sneddon zei hij dat hij niet wegwilde - "Ik vond het leuk op Neverland. Het was net Disneyland" -, maar zijn moeder. Bovendien werden ze als ze buiten Neverland waren steeds door medewerkers van Jackson goed in de gaten gehouden. "Ze wilden nooit dat wij in aparte ruimtes waren. Ze wilden ons steeds bij elkaar houden."