Jelle Brandt Corstius is ook een slachtoffer van seksueel misbruik. De journalist en presentator schrijft in het begin van zijn televisiecarrière gedrogeerd en seksueel te zijn misbruikt.

Corstius brengt naar aanleiding van #metoo zijn verhaal naar buiten in het dagblad Trouw. Sinds de bekendmaking van het Harvey Weinstein-schandaal delen mensen op sociale media met behulp van deze hashtag hun ervaring met seksuele intimidatie. 

"In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat 'verkrachting is'", schrijft hij in de krant. "Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht."

De journalist vindt het belangrijk zijn verhaal te delen zodat herhaling hopelijk voorkomen wordt. "Waarom zou ik de enige zijn? Wie weet hoe vaak deze persoon nog eens iets in het drankje gooit van een kwetsbare jongeling", aldus Corstius.

Toch heeft de journalist besloten om het specifieke verhaal rond zijn misbruik niet te publiceren. "Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken - voorlopig - geen andere incidenten."

Frustrerend

Corstius vindt het frustrerend dat hij geen bewijs tegen zijn misbruiker heeft. "Meer verhalen van andere slachtoffers, dat zou helpen. Maar die komen alleen maar tevoorschijn als ik met een gedetailleerder verhaal kom. Maar dat gaat dus niet", schrijft hij.

"Dat is mijn probleem. En het probleem van de vele anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Bij elk verhaal dat de afgelopen tijd verscheen, zitten tien verhalen die nooit kunnen worden verteld", aldus de journalist.